25 september 2012

Likheter och Olikheter

Spökskrivaren - det är jag det! Fick lov att skriva själv idag.







När man ska köpa hund för första gången funderar man över vilka egenskaper olika raser har och får en massa olika råd från en massa människor.



Vi har tre cocker spaniels här hemma och erfarenhet av några till. Lille Frazze är ju bara tio veckor så han hinner förändras en hel del innan han är vuxen. De andra däremot är vuxna och SÅ olika till sinnet.


En som är tuff, rymmer när hon kan och försvarar leksaker och godbitar med frenesi. En som aldrig skulle komma på tanken att rymma, som låter andra hundar sno hennes ben utan att ens ge ifrån sig ett litet morr.














En cocker spaniel som vi lärt känna ÄLSKAR alla människor, krumbuktar, kelar och gör sig till. En annan, också den i bekantskapskretsen tyckte att människor som man inte kände var farliga och att det var bättre ätt morra lite och backa några steg.

Hundar är inte bara en ras, de precis som vi människor är individer!!!




2 kommentarer:

  1. Ett så sunt och förståndigt inlägg. Tänk om fler resonerade på det sättet. Ska vi pratar raser så hag jag varit en ilsk pitbull hela dagen att hade jag varit hund hade jag nog fått en spruta=)

    SvaraRadera